Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Polisen gjorde husrannsakan hos Michael Jacksons läkare

Publicerad: 23 juli 2009, 11:40

Trycket på den avlidne popstjärnan Michael Jacksons läkare hårdnar. Nu har polisen gjort husrannsakan och beslagtagit bevismaterial från en mottagning.


Michael Jackson avled för en knapp månad sedan. Någon officiell dödsorsak är inte fastställd ännu, men polisen misstänker att det rör sig om en överdos av läkemedel. Som Dagens Medicin har rapporterat om tidigare är flera av popstjärnans läkare intressanta i utredningen.

Särskilt fokus riktas mot läkaren Conrad Murray, som var i Michael Jacksons hem när popstjärnan dog.

Tidigt i går, onsdag, genomförde polisen en husrannsakan på Conrad Murrays mottagning i Houston, Texas. Utredarna kopierade innehållet på en hårddisk och tog med sig 21 dokument från platsen. Enligt ett skriftligt uttalande från läkarens advokat Ed Chernoff letade poliserna efter bevis för att Michael Jacksons död orsakades av någon utomstående.

Däremot finns inga uppgifter om att Conrad Murray har anklagats för något brott.

– Doktor Murray är frustrerad över den negativa och ofta felaktiga mediarapporteringen. Han måste ha livvakt dygnet runt och han kan inte sköta sin mottagning. Han kan inte gå till jobbet eftersom han trakasseras överallt, säger Ed Chernoff till CNN.

Relaterat material

Narkosmedel fanns i Jacksons hem – nu granskas läkarna

Morfinliknande läkemedel kan ligga bakom popstjärnas död

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev