fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Samtal om apoteksbidrag till ordnat införande

Publicerad: 7 januari 2016, 13:06

Sveriges Apoteksförening och arbetsgruppen för införande och uppföljningsprotokoll håller på att diskutera apotekens bidrag till ordnat införande.


Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Det handlar bland annat om hur apoteken kan göra uppföljningar och samla in livskvalitetsmått från patienterna som använder läkemedlen, rapporterar nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

– Det krävs en viss standardisering, kvalitetssäkring och frekvens av aktuella patienter så att de som samlar in uppgifterna är vana att skatta livskvalitet hos patienter, säger apotekaren Nils-Peter Ekholm, projektledare för protokoll, till Apoteksmarknaden.

Arbetsgruppen ska göra en analys och därefter återkoppla till Apoteksföreningen med frågeställningar. Om man finner att apoteken kan tillföra värde till uppföljningen av läkemedel skulle det kunna bli aktuellt hitta ett avgränsat pilotprojekt för att hitta rätt arbetsform.

– När i tiden det kan ske beror på när apoteken har riggat ett system för att samla in data. Man behöver inte koppla piloten till ordnat införande. Apoteken skulle på egen hand kunna samla in livskvalitetsinformation om vilket läkemedel som helst, säger Nils Peter Ekholm.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev