söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Vann med nollavtal

Publicerad: 25 januari 2016, 06:58

Foto: Apoteket AB.

Apotekstjänst Sverige kammar hem ett dosavtal för noll kronor.

Ämnen i artikeln:

Region ÖstergötlandRegion Jönköpings länRegion KronobergLandstinget BlekingeLäkemedel

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Det står klart sedan Region Östergötland, Landstinget i Kalmar län, Region Jönköpings län, Region Kronoberg och Landstinget Blekinge gjort en gemensam upphandling av dosdispenseringen.

Vinnaren Apotekstjänst erbjöd lägsta priset om noll kronor och fick uppdraget som stäcker sig över sex år, med start den 1 januari 2017.

– Det är självklart ett för Apotekstjänst viktigt uppdrag, precis som de andra klustren på en marknad med få uppdragsgivare. När det gäller priset har vi kunnat erbjuda det tack vare en allt mer effektiv verksamhet, en hög kvalitet och engagerade medarbetare, säger vd Tomas Hilmo ill Dagens Apotek.

Den nu avgjorda upphandlingen omfattar dosförpackningar till cirka 27 600 patienter. Det nya avtalet innebär minskade kostnader på totalt 40,3 miljoner kronor per år för de fem landstingen.

Förutom Apotekstjänst, deltog Apoteket AB och Svensk Dos i upphandlingen.

Vid årsskiftet förlorade Apotekstjänst Västra Götalandsregionen och Halland som doskund. I slutet av oktober förra året flaggade bolaget för personalnedragningar till följd av det. Apotektjänsts vd Tomas Hilmo anklagade då Apoteket AB för prisdumpning i Västra Götaland och Halland.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev