Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Vårdchef valde lyxhotell under konferens i Thailand

Publicerad: 4 december 2008, 14:04

Vårdchef valde lyxhotell under konferens i Thailand

Landstinget i Östergötlands hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Lundgren har varit på konferens i Thailand. Hon valde att bo på ett lyxhotell och lät landstinget betala.


Lena Lundgren var ensam svensk bland 3 600 personer som deltog vid hälso- och sjukvårdskonferensen i Bangkok i november. Bland annat diskuterades sjukhusvolontärers roll som andliga stödpersoner inom vården i Sydostasien. Landstinget i Östergötland betalade 13 822 kronor för hennes resa, skriver Östgöta Correspondenten.

Konferensdeltagarna fick själva välja mellan åtta hotell som hade avtal med arrangören. Det billigaste av dem låg tre kilometer från konferenscentret och tog motsvarande 200 kronor per natt för ett enkelrum.

Lena Lundgren ratade det och valde det dyraste alternativet. Hotellnotan för tre nätter där landade på 6 075 kronor.

– Det var mest praktiskt att bo närmast konferenscentret, säger hon till Östgöta Correspondenten.

Lena Lundgrens man var också med på resan till Thailand. Efter konferensen åkte paret på en tio dagars sol- och badsemester i södra delen av landet. Mellanskillnaden för semesterdelen av resan betalade de själva.

Landstingsdirektören Barbro Naroskyin har godkänt Lena Lundgrens resa. Hon ser inga problem med att en hög chef tar in på lyxhotell samtidigt som landstinget måste spara. Bland annat blir en del av personalen utan julklappar i år.

– Jag vet inte varför hon har valt det hotellet. Men jag tycker inte att det hör ihop med julklapparna. Man måste både gasa och bromsa i landstinget och när det gäller utveckling och forskning ska vi inte spara, säger Barbro Naroskyin till Östgöta Correspondenten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev