Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Neurologi

Gävle sjukhus behåller strokeplatser

Publicerad: 2 oktober 2017, 10:00

Orosmolnet har avlägsnat sig för Gävle sjukhus – vårdplatserna på strokeavdelningen kommer inte halveras. Detta tack vare inhyrda sjuksköterskor, meddelar Gefle Dagblad.


Ämnen i artikeln:

StrokeGävle sjukhus

Den 7 september rapporterade Dagens Medicin om att sjuksköterskorna flydde Gävle sjukhus i en sådan rask takt att två tredjedelar av sjukhusets strokeplatser riskerade att stängas. Men nu är tongångarna helt förändrade. Alla strokeplatser som används i nuläget bli kvar med hjälp av inhyrda sjuksköterskor, rapporterar Gefle Dagblad.

– Vi kommer klara bemanningen nu, säger verksamhetschefen Roger Westerlund till tidningen.

Att slå ihop vårdavdelningen med njur- och hematologiavdelningen, som var på tapeten, blir alltså inte aktuellt efter massiv kritik från personalen. Parallellt med inhyrda sjuksköterskor kommer strokeavdelningen också försöka förbättra arbetsförhållanden samt anställa både ny personal och personal som nyligen slutat.

Fortsättningsvis kommer 16 av 24 vårdplatser hållas öppna. På lång sikt hoppas dock Roger Westerlund att samtliga vårdplatser ska kunna användas, det tackar han personalen för.

– Vi har under processen fått in massor med goda förändringsförslag från medarbetarna. Det handlar till exempel om hur vi ska undvika korridorvård, ett problem som varit stort hos oss och som bidragit till att flera i personalen slutat, säger han till Gefle Dagblad.

Relaterat material

Kris i Gävles strokevård

ADAM WENELL

Ämnen i artikeln:

StrokeGävle sjukhus

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev