onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Neurologi

Gotland utan ordinarie neurolog

Publicerad: 13 april 2012, 09:51

Snart blir det enbart hyrläkare på neurologimottagningen i Visby, sedan lasarettets ende ordinarie neurolog sagt upp sig.


Neurologen Sven-Erik Bysell slutar i juni och går till ett annat jobb på fastlandet. Han säger till Gotlands Tidningar att sjukhuset rustar ned och att han tröttnat på att inte få igenom sina krav på bättre förhållanden för personal och patienter.

– Om jag erbjudits möjlighet att jobba på ett sätt som varit bra för patienterna hade jag gärna stannat. Men man har inte velat gå mig till mötes, säger han till tidningen.

Sjukvårdschefen Anders Sylvan har en annan syn.

– Att vi gör besparingar på neurologin, den synen delar jag inte, säger han till Dagens Medicin.

Neurologmottagningen kommer nu att vara beroende av långtidsvikarier eller hyrläkare tills tjänsten tillsatts. Enligt Anders Sylvan ska sjukhuset anställa två ordinarie läkare, vilket är den bemanning mottagningen ska ha.

Neurologin och primärvården är två områden i Region Gotland som fortfarande är beroende av hyrläkare. I fjol sedan var situationen annorlunda, efter att många anställda slutat i samband med ledningsbyte och omorganisationen. Men sedan dess har många tjänster återrekryterats.

– Totalt sett har vi ett bättre läge än för ett år sedan. Vi har väl återfört en del förtroende för sjukvården i Region Gotland, säger Anders Sylvan.

Relaterat material

Rekrytering bekymrar revisorerna

Region Gotland höjer sjuksköterskornas lönerRegion Gotland höjer sjuksköterskornas löner

Höjd nota för hyrläkare

ANNA ROSENGREN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev