Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Neurologi

Läkare på Akademiska totalsågar ny organisation

Publicerad: 22 oktober 2009, 11:22

Läkare på Akademiska totalsågar ny organisation

Foto: Akademiska sjukhuset.

Ledningen äventyrar Akademiska sjukhusets framtid. Den kritiken framförs från läkarhåll efter beskedet om en planerad omorganisation.


Det är ett inriktningsbeslut från ledningen som har rört upp känslorna på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt förslaget ska både anestesikliniken och neurokirurgiska kliniken upphöra som egna enheter.

Neurokirurgiska kliniken drar in stora summor pengar till sjukhuset genom att operera patienter från andra landsting, rapporterar Sveriges Radio Uppland. Nu är läkarna oroliga för att den verksamheten kommer att minska om omorganisationen genomförs. Två av dem har skrivit brev till sjukhusledningen där de kritiserar planerna.

De får stöd av Anna Rask-Andersen, ordförande för Upplands allmänna läkarförening.

– Sjukhuset är i ett synnerligen farligt läge, där en del av våra kundlandsting planerar att vända sig åt andra håll. Då är det inte rätt läge att genomföra organisationsförändringar som riskerar att förstöra stabiliteten i verksamheten, säger hon till lokalradion.

Biträdande sjukhusdirektören Björn Ragnarsson betonar att sjukhuset ska göra en risk- och konsekvensanalys innan förändringarna genomförs.

Relaterat material

Skarp kritik mot Akademiska

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev