Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Neurologi

Reporter på Dagens Medicin prisas

Publicerad: 29 maj 2015, 05:48

Dagens Medicins vetenskapsredaktör Carl-Magnus Hake får Eric Forsgrens pris för insiktsfullt reportage om Alzheimers sjukdom.


Priset skulle delats ut under vårpromotionen på Umeå universitet i helgen. Då befinner sig dock medicinreportern i Chicago på den stora cancerkongressen Asco.

Carl-Magnus Hake får priset för ”sin förmåga att med sund kritisk blick skildra framsteg och bakslag inom forskningen om demenssjukdomarna. Hans journalistiska skicklighet bidrar till en fördjupad och insiktsfull bild av utvecklingen på området både hos allmänheten och den medicinska professionen.”

– Det här kom som en glad överraskning och inspirerar till fortsatt bevakning på området. Ett av mina första uppdrag som praktikant på Dagens Medicin var just att bevaka en alzheimerkongress i Stockholm år 2000. Sedan har jag fortsatt att hålla ett öga på utvecklingen. Jag vill tacka juryn och Eric Forsgren för att de fastnat för mig, säger Carl-Magnus Hake.

Prisets instiftare är dokumentärfilmaren och tv-producenten Eric Forsgren och hans hustru Waijlit.

Syftet är att stimulera till en större kunskap om Alzheimers sjukdom och ett ökat engagemang för att bromsa följdverkningar och på sikt finna ett botemedel. Priset har tidigare delats ut till bland andra Henric Ennart och Anna-Lena Haverdahl, båda Svenska Dagbladet, och till Inger Raune, Äldre i centrum.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev