Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

1 300 får gå från Astra i Sverige

Publicerad: 26 Februari 2007, 13:57

I dag står det klart att Astra Zeneca kommer att minska sin personal i Sverige med ytterligare 850 personer. Företaget har tidigare meddelat neddragningar om 450 anställda.


Under en treårsperiod kommer alltså sammanlagt 1 300 personer att få lämna sina arbeten vid Astra Zeneca. Detta då företaget vill få till en 30-procentig produktionsförbättring av den svenska tillverkningsenheten, skriver Astra Zeneca i ett pressmeddelande.

Det tidigare beslutet om nedskärningar på cirka 450 anställda trodde företaget skulle gå att lösa genom naturliga och frivilliga avgångar. Men i och med dagens besked om nedskärningar med ytterligare 850 personer står det klart att naturlig avgång sannolikt inte kommer att räcka.

– Företaget är medvetet om vad dessa förändringar kommer att innebära för vissa av medarbetarna och deras familjer. I samråd med personalorganisationerna kommer vi att aktivt arbeta med stöd till dem som berörs, säger Magnus Ling, personaldirektör inom Astra Zeneca i Sverige i pressmeddelandet.

Sammanlagt kommer företaget att minska sin personal globalt med 3 000 personer under en treårsperiod.

I dag arbetar cirka 12 800 personer på Astra Zeneca i Sverige, 4 500 av dessa arbetar inom produktion, den del där nedskärningarna nu ska ske.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev