Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

1,4 miljoner kronor mer för att hyra tillbaka läkare

Publicerad: 13 november 2008, 11:15

1,4 miljoner kronor mer för att hyra tillbaka läkare

Foto: Illustration: Photos.com

Två läkare som sagt upp sig från vårdcentralen i Nybble utanför Kristinehamn, kan återvända till arbetsplatsen som hyrläkare. För Landstinget i Värmland kostar det 700 000 kronor mer per läkare och år.


I somras sade två läkare upp sig från vårdcentralen i Nybble. Nu har de anställts som hyrläkare vid ett företag, som anlitas av landstinget för att bemanna Kristinehamnsområdet. Läkartjänsterna i Nybble är fortfarande inte tillsatta.

– De är placerade vid vårdcentralen i Kristinehamn, men var de kommer att arbeta är beroende på vilka vakanser vi har. Det kan tänkas att de fyller ut vid vårdcentralen i Nybble, säger Eva Dåverstrand, avdelningschef vid vårdcentralen i Kristinehamn, till Nya Wermlands-Tidningen.

En av de båda hyrläkarna säger till tidningen att anledningen till att han valt att övergå till bemanningsföretaget är bättre villkor både när det gäller arbetsmiljö och lön. Om förhållandena blir bättre kan han dock överväga att återgå till att jobba för landstinget.

Landstinget i Värmlands kostnader för hyrläkare uppgår till 55 miljoner kronor per år. Det är en siffra som snabbt kan öka beroende på läkarläget, uppger Pia-Britt Hildebrand vid landstingets avdelning för logistik och upphandling till tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev