Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

10 000 kronor för en definition

Publicerad: 5 april 2012, 08:15

En sjuksköterska och forskare lovar en kontant belöning till den som kan slå fast vad begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet” verkligen betyder.


Sjuksköterskan Michael Zazzio, som forskar inom audiologi, utlovar en belöning på 10 000 kronor till den som kan definiera begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet”. Utmaningen riktas mot politiker, sjukvårdsbranschen och myndigheter. Han menar att det inte finns någon specificering i lagen om vad det verkligen betyder och att det hindrar tillsyn.

– Jag hoppas att min utfästelse leder till en nationell debatt och att det i sin tur leder till att politikerna inser att begreppet omgående måste tas bort ur lagstiftningen och ersättas med något som är klart och tydligt specificerat. Lagar kan inte baseras på subjektiva begrepp som uppfattas helt olika av olika individer, säger Michael Zazzio till Svenska Dagbladet.

Hur man ska definiera hur definitionen ska definieras för att belöningen ska utgå är oklart. Vilken skulle din definition vara?

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev