Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

100 nya jobb till Capio S:t Göran

Publicerad: 12 februari 2008, 12:56

Nya akutplatser vid Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm kan leda till närmare 100 nya arbetstillfällen på sjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingCapio S:t Görans sjukhus

Landstingsfullmäktige i Stockholms läns landsting fattar i dag beslut om den ombyggnad på sjukhusområdet som ligger bakom utökningen.

Den byggnad som fram tills i augusti förra året inhyste delar av Stockholmsgeriatriken kommer efter ombyggnad i stället att till hälften hysa sluten psykvård driven av landstinget, och till hälften ett 40-tal nya akutvårdsplatser i Capios regi.

– Mellan 80 och 100 nya arbetstillfällen räknar vi med att utbyggnaden leder till. Exakt hur många återstår att se, säger Capio S:t Görans vice vd, Eva Thuresson.

Enligt Eva Thuresson handlar det främst om sjuksköterskor och undersköterskor, men det kan även bli aktuellt med nyanställning av läkare.

– Utbyggnaden av vårdplatser handlar om att klara ett ökande tryck på vården, och för oss om att hantera ökade beställningar från landstinget, säger Eva Thuresson.

De första nya vårdplatserna ska kunna tas i bruk redan den första september, och sedan successivt fram till oktober om allt går planenligt.

Ombyggnationerna kommer att kosta totalt runt 90 miljoner kronor, enligt beräkningar från landstingets fastighetsbolag Locum, som äger byggnaden som byggs om.

Stockholmsgeriatriken har i samband med ombyggnaderna flyttat hela sin verksamhet till Sabbatsbergs sjukhus.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev