måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

118 läkare tvingas lämna Sahlgrenska av budgetskäl

Publicerad: 19 juli 2018, 09:04

Foto: Marie Ullnert

Personal klagar på fullproppade mottagningar och en tuff arbetsmiljö – då väljer Sahlgrenska sjukhuset att avsluta 118 läkartjänster. Men enligt ledningen är det att gå tillbaka till “normala nivåer”.

Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Göteborgs-Posten har varit i kontakt med flera medarbetare på sjukhuset som är kritiska till att de 118 vikarietjänsterna löper ut efter september. De vittnar om en hög arbetsbelastning och en personalstyrka som inte hinner med.

Men Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg känner sig nödgade att spara pengar, detta eftersom sjukhuset redovisade ett budgetunderskott på 114 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Läkarna kommer heller inte ersättas med ny personal då det råder ett anställningsstopp på sjukhuset sedan i våras.

Per Albertsson, områdeschef som varit med och tagit beslutet, tror dock inte att personalminskningen kommer påverka sjukvården negativt.

– Under 2017 utökade vi våra tjänster med 140 läkare för att vi trodde att det skulle öka vår produktion på sjukhuset, men vi har inte sett att vi fått den produktion vi hoppades på. Vi ser det inte som att vi gör nedskärningar utan att vi går ner till normala nivåer. Vi tror inte att dessa tjänster som försvinner kommer att påverka personalen eller våra patienter, säger han till Göteborgs-Posten.

Relaterat material

100 operationer ställs in på Sahlgrenska

Sahlgrenska hotas med vite

ADAM WENELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev