Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

150 anställda varslas om uppsägning i Norrbotten

Publicerad: 20 april 2005, 09:03

Norrbotten läns landsting varslar 150 anställda. Framför allt är det sjuksköterskor, undersköterskor och administratörer som riskerar att förlora sina jobb.


Det stora förändringsarbete som pågår inom Norrbottens läns landsting leder enligt landstingsledningen till ett minskat behov av personal på sjukhus, vårdcentraler och tandvårdskliniker. Därför varslas 150 av landstingets 7 500 anställda.

De yrkesgrupper som framför allt berörs av varslet är sjuksköterskor, undersköterskor, tandsköterskor och läkarsekreterare/administratörer.

Landstinget hoppas kunna ge stöd till berörda medarbetare i den förestående förändringsprocessen, bland annat genom att ge ekonomiskt stöd till medarbetare som väljer att själva lämna landstinget för att gå i pension några år före ordinarie pensionsålder.

Men om varslet leder till direkta uppsägningar, kommer de att verkställas så snart som möjligt.

- Vi har ett uppdrag att de nu pågående förändringarna också ger en besparingseffekt under detta år. Med tanke på uppsägningstiderna ska vi ha ett relativt högt tempo i det här arbetet, säger personalchef Lennart Moberg i ett pressmeddelande.

Jessica Nordin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev