söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

17 cancerfall hos polisen i Hagfors – tio döda

Publicerad: 11 november 2010, 11:08

På 18 år har 17 anställda vid polisstationen i Hagfors drabbats av cancer.
Nu pågår en utredning om orsaken finns i lokalerna.


Någonting kan vara riktigt illa ställt med polisstationen i Hagfors.
Sedan 1992 har 17 poliser och civilanställda drabbats av cancer. Tio av dem har avlidit.

Nu har personalen slagit larm till fackets skyddsombud och polisledningen i länet.

– Vi vill ju veta om det finns något farligt i lokalerna. Det finns en oro. Alla går och funderar på vem som drabbas härnäst, säger Dennis Byberg vid Hagforspolisen till Värmlands Folkblad.

Nu pågår en inventering av antalet cancerdrabbade och avlidna vid stationen i Hagfors. Bland annat rör det sig om lungcancer, magcancer, levercancer, hjärntumörer och prostatacancer.

– Det låter som onaturligt många fall men till att börja med måste vi få svar på om det är så. Vi har bland annat kontaktat försäkringskassan för att få ett underlag, säger Katarina Ajemark, personalchef vid polismyndigheten i Värmland.

Thomas Hallgren, verksamhetschef för kirurgkliniken vid Centralsjukhuset i Karlstad, säger till Värmlands Folkblad att han är tveksam till om man kan peka ut arbetsplatsen som direkt orsak till cancerfallen. Enligt honom måste man detaljgranska varje enskilt fall.

– Det låter väldigt mycket för att vara en så pass liten arbetsplats. Det är en högre frekvens än man hade kunnat förvänta sig, säger Thomas Hallgren till Värmlands Folkblad.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev