Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

170 nya apotek vid nyår

Publicerad: 8 september 2010, 08:20

APOTEKSMÄSSAN 2010 Upp emot 170 nya apotek kommer att ha öppnat i Sverige vid årets slut. Det framkom när landets första apoteksmässa invigdes i morse av socialminister Göran Hägglund (KD).


Det klipps många band i apoteksbranschen just nu, konstaterade Göran Hägglund som senast i går, tisdag, invigde Apoteksgruppens apotek Mården i Åby i Norrköping.

– Det är nästan så att man får arbetsskador av allt klippande, men jag tror att jag ska klara det här också, sade han.

Socialministern hann också ta en sväng på mässan, där närmare 200 utställare visade upp det mesta från vetevärmare och bröstpumpar till kryckor och läkemedel.

– Det känns fantastiskt, för tre år sedan hade det här varit svårt att tänka sig över huvud taget. Här är en sådan sprudlande aktivitet, tyckte Göran Hägglund.

Apoteksmässan som öppnades på onsdagsmorgonen pågår under två dagar på Kistamässan i norra Stockholm. Förutom alla företag inom läkemedel, egenvård, tillbehör och inredning som vill sälja sina produkter och tjänster till apoteken, så ordnas även 34 seminarier om ämnen som kan tänkas intressera branschen.

Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening, berättade vid invigningen att branschorganisationen räknar med att mellan 160 och 170 nya apotek ska ha öppnat under omregleringens första år. Själv var han imponerad av uppslutningen på Apoteksmässan.

– Jag blev förvånad när jag kom in här över att det är så många utställare, det är otroligt vilken kreativitet och nybyggaranda. Allting händer på apoteken!

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev