torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

1,8 miljarder extra till Stockholms sjukvård

Publicerad: 9 maj 2007, 15:42

I dag presenterar den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting direktiven för nästa års budget. Sjukvården ska få ett tillskott på 1,8 miljarder kronor och en extra satsning ska göras på barnsjukvården redan i år.


Det har riktats skarp kritik mot brister inom barnsjukvården i Stockholm. Enligt Svenska Dagbladet har sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m), tagit till sig kritiken och utlovar nu satsningar på barnsjukvården redan i år.

Visserligen skjuts inga nya pengar till i år, men genom omdisponering av befintliga medel har det frigjorts 10 miljoner kronor som ska gå till satsningar på främst den slutna barnsjukvården.

Huvuddelen av dessa pengar tas från de pengar som anslagits till den nya närakuten vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna, då denna verksamhet kommer igång betydligt senare än först planerat.

Tillskottet på 1,8 miljarder till sjukvården nästa år finansieras till stor del av ökade skatteintäkter och av att skatteutjämningssystemet nästa år blir mindre kännbart än tidigare för Stockolms läns landsting.

Trots detta saknas omkring 400 miljoner kronor för att sjukvården ska bli helt kompenserad för den beräknade kostnadsutvecklingen, skriver Svenska Dagbladet. Detta kommer bland annat att innebära att ett sparbeting läggs på Karolinska universitetssjukhuset, samt att inga sjukhus tillåts gå med förlust.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev