Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

200 jobb till hotas i Värmland

Publicerad: 8 juni 2010, 07:05

Ytterligare 200 jobb kan försvinna inom Landstinget i Värmland nästa år. De lokala politikerna skyller på regeringen.


Landstinget i Värmland har redan inlett ett arbete med att spara bort mellan 400 och 500 tjänster fram till 2012. Nu ser det ut som att det inte räcker.

Enligt den senaste ekonomiska prognosen har det planerade överskottet på 115 miljoner kronor nästa år förvandlats till ett underskott på 180 miljoner kronor.

Som läget är nu innebär det att ytterligare 200 årsarbeten måste bort. Vilka yrkesgrupper som berörs är fortfarande oklart.

– Det blir naturligtvis tufft, inte minst eftersom tiden är knapp. Vi måste starta de här processerna tidigt om det ska ge något genomslag, men det kommer inte att bli 200 varsel. Vi kommer troligen att kunna lösa det mesta genom pensionsavgångar och vakanser som inte tillsätts, säger landstingsrådet Ulric Andersson (S) till Värmlands Folkblad.

Enligt Ulric Andersson beror den uppkomna situationen på att regeringens politik lett till lägre skatteintäkter än beräknat. Nu hoppas han och de övriga i den röda majoriteten på ett maktskifte i höstens val.

De extra pengar som de rödgröna har utlovat till landstingen skulle ge Värmland ett tillskott på 80 miljoner kronor, vilket minskar behovet av nedskärningar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev