Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

3,5 kilo tung Fass klar för leverans

Publicerad: 3 februari 2006, 15:38

Fass 2006 är nu klar för leverans till sjukvården. Boken är numera hela 3,5 kilo tung, och uppdateras en gång om året. Utgivarna slår därför ett slag för att fler ska gå över till den elektroniska upplagan på fass.se.


- Boken är en del av ett omfattande system, med många olika sätt att ta del av informationen. Vi vet att förskrivande läkare uppskattar bokversionen, men vi arbetar också med den snabbare och mera aktuella kanalen Fass.se, säger Per Manell, Läkemedelsindustriföreningen, i ett pressmeddelande.

I Fass 2006 finns priser publicerade. Dessa ändras dock regelbundet varför de bör kontrolleras på Fass.se.

- Man bör komma ihåg att informationen om läkemedel ändras regelbundet, den senaste versionen finns på Fass.se.

Informationen i Fass databas används numera också i system för elektronisk receptskrivning. Ändringar i beskrivningen av läkemedel kan föras ut på några minuter.

- Ett läkemedelsföretag kan föra ut ny eller ändrad information inom fem minuter. Något sådant system finns inte någon annanstans i världen, säger Per Manell.

Fass.se har drygt 4 miljoner besökare i månaden, 60 procent av besökarna har sitt ursprung i vården och 40 procent är allmänhet och patienter. Informationen finns också tillgänglig för handdatorer och mobiltelefoner.

Cecilia Bohlin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News