Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

300 vårdjobb bort när Södra Älvsborgs sjukhus sparar

Publicerad: 20 november 2008, 13:55

300 vårdjobb bort när Södra Älvsborgs sjukhus sparar

300 tjänster ska bort från Södra Älvsborgs sjukhus i Sjuhärad. På lasarettet i Skene stängs akutmottagningen samtidigt som 65 vårdplatser försvinner.


Personalen på Södra Älvsborgs sjukhus informeras om neddragningarna i dag, torsdag. Åtgärderna är ledningens sätt att anpassa sig till ett nytt sparbeting på 80 miljoner kronor.

Tillsammans med sparkrav som är kända sedan tidigare betyder det att de årliga kostnaderna måste minskas med 200 miljoner kronor.

Södra Älvsborgs sjukhus har verksamhet i både Borås och Skene. Totalt ska 300 tjänster bort på de två orterna, enligt Borås Tidning. Däremot kommer inga anställda att sägas upp.

– Detta kommer att klaras av med naturliga avgångar, säger sjukhusstyrelsens ordförande Peter Rosholm (s) till Borås Tidning.

Hårdast slår besparingarna mot verksamheten i Skene. När akutmottagningen stängs och 65 vårdplatser försvinner kommer det nuvarande lasarettet i princip att fungera som en förstärkt vårdcentral.

– Beslutet är fullständigt idiotiskt. Mest tråkigt är det för befolkningen i Mark och Svenljunga som varit nöjda med vården, säger överläkaren Anders Sjöberg till Borås Tidning.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev