Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

33 skadade till USÖ

Publicerad: 3 juni 2013, 09:09

Totalt 33 skadade patienter har kommit till Universitetssjukhuset Örebro efter flera trafikolyckor på måndagen. Akuten fungerar nu som vanligt igen. (UPPDATERAD VERSION).


Två bussar och en tankbil krockade på E20 på måndagsförmiddagen. Universitetssjukhuset Örebro uppgav först att 13 skadade patienter har kommit till sjukhuset, varav minst två var svårt skadade. Sjukhuset ökade sina resurser för att kunna ta emot patienter från olyckan och katastroforganisationen har varit i gång.

Akuten vid Universitetssjukhuset Örebro tömdes för att ta emot skadade. För övriga patienter fanns en tillfällig akutmottagning på sjukhusets gastromottagning.

Klockan 11.40 uppgav sjukhuset att 19 skadade patienter har kommit till USÖ. Ingen hade livshotande skador. Katastroforganisationen var inte längre i gång, men det var däremot förstärkningsläget.

Ytterligare en trafikolycka inträffade vid lunchtid på E20, cirka en mil utanför Örebro. En person avled, en blev allvarligt skadad och en är oskadd.

Klockan 13.40 uppgav sjukhuset att man hade tagit emot 33 skadade patienter, varav mellan 8 och 10 har allvarliga skador. Ingen ska ha livshotande skador.

På eftermiddagen återgick akuten till normalläge.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev