Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

400 jobb försvinner i Blekinge

Publicerad: 30 oktober 2008, 10:20

400 jobb ska bort inom Landstinget Blekinge. Ledningen satsar på att sänka kostnaderna på årsbasis med 200 miljoner kronor från och med 2010.


Som Dagens Medicin har rapporterat om tidigare saknar Landstinget Blekinge 90 miljoner kronor för 2009 och 175 miljoner kronor för 2010, enligt de ekonomiska prognoserna. För att få rätsida på ekonomin ska kostnaderna på årsbasis sänkas med 200 miljoner kronor från och med 2010. Bland annat kommer personalstyrkan att minskas med 400 personer.

– Vi har fler sjuksköterskor anställda än grannlandstingen Kronoberg och Kalmar. Men personalneddragningarna påverkar alla yrkeskategorier, även läkare. Det kan bli så att anställda får byta arbetsuppgifter, säger landstingsdirektören Jan Svanell till Blekinge Läns Tidning.

Däremot ska ingen personal sägas upp. Landstinget räknar med att lösa nedskärningarna genom att minska antalet vikariat och inte ersätta anställda som går i pension.

Blekingesjukhuset i Karlskrona och Karlshamn måste minska sina kostnader med 122 miljoner kronor under de närmaste två åren. Bland annat ska jourorganisationen och akutverksamheten ses över.

Några konkreta förslag om var sjukhuset ska spara pengar fattas sannolikt inte förrän nästa år.

Relaterat material

265 miljoner back för Landstinget Blekinge

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev