Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

70 jobb bort på Lasarettet i Ystad

Publicerad: 15 november 2007, 14:39

Mellan 70 och 80 tjänster måste bort när Lasarettet i Ystad ska spara pengar. Sjukhuset riskerar att få ett underskott på 50 miljoner kronor nästa år.


Vården på Lasarettet i Ystad kostar i år 40 miljoner kronor mer än anslaget från Region Skåne. Det skriver Skånska Dagbladet.

Ytterligare kostnadsökningar gör att underskottet nästa år kommer att landa runt 50 miljoner kronor om ingenting görs. På hela sjukhuset jobbar man nu med rationaliseringar, men det kommer också att krävas en minskning av personalstyrkan, säger sjukhuschef Matz Widerström till tidningen.

–  Det rör sig om mellan 70 och 80 tjänster. Det motsvarar ungefär den omsättning vi har på personalsidan varje år, så vår förhoppning är att vi ska klara detta genom naturliga avgångar.

Bland annat handlar det om att inte förlänga vikariat. I dag, torsdag, inleds förhandlingar med de fackliga organisationerna.

– Ska de ta bort 70 tjänster så tror jag att det blir svårt utan att någon får sägas upp. Jag har svårt att se hur det ska gå till, säger Gullbritt Adolfsson, ordförande för Kommunal på lasarettet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News