Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

70 miljoner till vården i Dalarna

Publicerad: 1 februari 2011, 09:57

Under måndagens extrainsatta möte föreslog landstingsledningen i Dalarna en ommöblering i 2011 års budget.


Hälso- och sjukvården föreslogs få ett extratillskott på 70 miljoner kronor. Medlen ska frigöras genom en intern budgetomfördelning. Men vården måste också dra sitt strå till stacken för att klara landstingets oväntade miljonunderskott, se artikel här intill.

– Nu vidtar ett omfattande omställningsarbete och effektiviseringar som ska leda till ekonomi i balans 2011. Vi uppdrar till landstingsdirektören att föreslå en justerad och kvalitetssäkrad besparingsplan 2011 för hälso- och sjukvården samt besparingar för övriga förvaltningar. Men vi ska också klara vårdgarantins mål, det ska vi inte göra av kall på, säger landstingsledningens socialdemokratiska ordförande Ingalill Persson i ett pressmeddelande.

Landstingets borgerliga opposition är starkt kritisk till styret, både vad det gäller de ekonomiska resultaten och vårdgarantin. De vill att en extern konsult kallas in och moderaten Jan Wiklund säger till Dala-Demokraten att han befarar att det finns en risk att landstinget annars kommer att tvångsförvaltas av staten.

Det formella beslutet om de 70 extra miljonerna fattas av landstingsfullmäktige den 14 februari. En vecka senare, den 21 februari, ska landstingsstyrelsens arbetsutskott vara klar med besparingsprogrammet.

Läs mer:

Stålbad väntar Dalarna

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev