Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ägaren köper ut Q-Med från Stockholmsbörsen

Publicerad: 3 november 2008, 12:50

Ägaren köper ut Q-Med från Stockholmsbörsen

Grundaren av företaget Q-Med, Bengt Ågerup, vill kunna jobba långsiktigt. Därför köper han nu ut det egna företaget från Stockholmsbörsen för 3,9 miljarder kronor.


Q-Med börsnoterades 1999, och aktien har rasat med 60 procent sedan årsskiftet. Vd:n Bengt Ågerup har nu kommit fram till att företaget, som tar fram produkter inom plastikkirurgi, fungerar bättre utan att behöva avge kortsiktiga delårsrapporter.

– Det här är det bästa för bolagets långsiktiga utveckling. De utmaningar som gradvis vuxit fram under de senaste åren lämpar sig bättre att hanteras i en onoterad miljö, säger Bengt Ågerup i ett pressmeddelande.

Q-Med startade 1987 för att kommersialisera forskningen kring hyaluronsyra, som bland annat ingår i utfyllnadsmedel för läppar och rynkor. Företaget har drygt 700 anställda i 20 länder. 500 är anställda i Uppsala, varav 50 varslades 8 oktober.

Bengt Ågerup äger i dag 47,5 procent av aktierna i Q-Med. Tillsammans med Wallenbergkopplade riskkapitalbolaget EQT lägger han ett kontantbud på företaget. Finansieringen sker med eget kapital, aktieägarlån och banklån.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev