Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Agneta Karlsson blir statssekreterare

Publicerad: 7 oktober 2014, 10:45

Agneta Karlsson blir statssekreterare hos sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S). Hon har tidigare varit statssekreterare för Ingela Thalén och arbetat i läkemedelsbranschen.


På ett extra regeringssammanträde under tisdagen utsågs Agneta Karlsson till statssekreterare hos sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S). Det innebär att hon återvänder till socialdepartementet där hon tidigare har arbetat, då som statssekreterare hos sjukförsäkringsminister Ingela Thalén (S).

Därefter har Agneta Karlsson bland annat varit biträdande partisekreterare för Socialdemokraterna. Under åren 2007 till 2010 arbetade hon för läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline som chef för samhällskontakter. Sedan 2011 har hon varit vice VD för Arenagruppen och chef för Arena medier.

Hon ser fram emot sitt nya uppdrag.

- Det är en stor utmaning. Jag vill framförallt arbeta för en jämlik och tillgänglig vård som också är effektiv, säger Agneta Karlsson till Dagens Medicin.

Bättre tillgänglighet i vården för kroniskt sjuka är en av de frågor som hon vill prioritera i arbetet på socialdepartementet. En annan fråga som hon lovar att ta tag i så snart det är möjligt är att göra de nationella riktlinjerna obligatoriska. Det lovade också statsminister Stefan Löfven i sin regeringsförklaring.

- Det behövs för att få en likvärdig vård i hela landet, säger Agneta Karlsson.

Relaterat material

Gabriels fyra utvalda

Jämlik vård viktigast för vårdministern

Stensmyren: Tungt område för sjukvårdsminister

Här är vårdens nya ministrar

Så ser den nya regeringen på sjukvården

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev