Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Akademiska anmäls till Jämo

Publicerad: 29 oktober 2008, 10:37

Akademiska anmäls till Jämo

Det är inte bara svårt att få fast anställning vid Akademiska sjukhuset utan också svårt att få rätt lön. Nu anmäler Sjukhusläkarföreningen i Uppsala sjukhuset till Jämo.


Svårigheterna för läkare att få fast tjänst vid Akademiska sjukhuset i Uppsala har gjort att de lokala läkarföreningarna anmält Sverige till EU-kommissionen, vilket Dagens Medicin tidigare berättat.

Nu är Akademiska sjukhuset även anmält till jämställdhetsombudsmannen, Jämo - igen.

Frågan gäller dels löneskillnader mellan manliga och kvinnliga läkare på sjukhuset, dels svårigheterna att få fast anställning. Enligt Anna Rask-Andersen, ordförande för Sjukhusläkarföreningen i Uppsala län, föreligger nämligen osakliga könsskillnader när det gäller vem som har fått fast anställning efter flera års visstidsanställning.

– Flera kvinnliga avdelningsläkare har fortfarande bara visstidsanställning fastän de har jobbat på sjukhuset i över åtta år. Deras manliga kollegor har däremot fått fasta tjänster som avdelningsläkare eller överläkare, säger hon.

Tidigare hotat med vite
Enligt Anna Rask-Andersen finns det en policy från 1998 som säger att avdelningsläkare ska få fast tjänst på sjukhuset efter sex år, något som inte har skett.

När det gäller löneskillnader mellan manliga och kvinnliga läkare vid Akademiska anmäldes det till Jämo redan för åtta år sen.

Jämo hotade till sist Landstinget i Uppsala län med vite på en halv miljon kronor om inte de osakliga löneskillnaderna korrigerades.

När Dagens Medicin 2005 gjorde hembesök vid sjukhuset, lovade dåvarande sjukhusdirektör Eva Telne att alla osakliga löneskillnader skulle vara åtgärdade till år 2006. Men så har inte skett, anser Anna Rask-Andersen.

– Sedan den första anmälan har löneskillnaderna på sjukhuset minskat men det är fortfarande inte bra.
Inför årets lönerevision, som just nu pågår, har arbetsgivaren åter lovat att satsa extra på att få bort osakliga löneskillnader. Sjukhusläkarföreningen vill dock att Jämo fortsätter att följa frågan och har därför tagit upp den även i sin nya anmälan.

Fasta anställningar ses över
Enligt Björn Ragnarsson, biträdande sjukhusdirektör, granskas läkarnas löner varje år. Syftet är att komma åt osakliga löneskillnader.

Att fler män än kvinnor skulle ha fått fast anställning efter lång visstidsanställning kommenterar Björn Ragnarsson så här:

– Vi ser just nu över läkarnas anställningar vid sjukhuset och har som mål att kunna komma med besked i slutet av december.

Nästa steg i processen är att Jämo kontaktar sjukhusledningen med frågor om löner och anställningar.
Enligt lag är det landstinget som har bevisbördan och måste kunna visa att det inte har förekommit någon diskriminering.

- Vi arbetar kontinuerligt för en jämn lönesättning. Vår målsättning är att det inte ska finnas osakliga löneskillnader och om det förekommer är vi glada att det uppmärksammas så att vi kan åtgärda problemet, säger Björn Ragnarsson.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev