Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Åklagarens utredning mot dråpåtalad läkare återupptas

Publicerad: 19 april 2010, 12:31

Det blir en extra revision av hur analysen av de prover som togs på den lilla flickan gick till i fallet med den dråpmisstänkta läkaren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.


Det är läkarens försvarsadvokat Björn Hurtig som begärt att den analys av proverna som gjorts i det mycket uppmärksammade fallet ska gås igenom i en så kallad vertikal revision. Och nu har chefsåklagare Peter Claeson gått med på att säga ja till att en revision görs. Detta efter att ha konsulterat Rättsmedicinalverket, RMV, som inte säger nej till en ny analys, även om myndigheten anser den vara onödig.

– Jag har beslutat att tillmötesgå försvaret trots att det inte finns något reellt fog för en revision, säger Peter Claeson.

Men varför gör du det om det saknas fog för en ny genomgång?

– Eftersom det är ett starkt önskemål från försvaret, som ju hävdar att det är något som inte stämmer med det som gjorts. När Rättsmedicinalverket då samtidigt inte motsätter sig en revision tycker jag att man kan göra en sådan. Det kan underlätta en framtida process.

Den vertikala revisionen påverkar inte tidsplanen för rättsprocessen. Planen är fortfarande att rättegången ska inledas den 31 maj.

Relaterat material

Dråpåtalad läkare kräver genomgång av analyser

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev