Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Akut stolproblem på sjukhusakuten

Publicerad: 16 november 2015, 10:04

Akuten i Lund har fått ett akut problem — stolarna i väntrummet.


Ämnen i artikeln:

Skånes universitetssjukhusRegion Skåne

För en tid sedan köpte Skånes universitetssjukhus in nya sittplatser till väntrummet och fikarummet för över 100 000 kronor. Men stolarna faller sönder och patienter har ibland ingenstans att sitta, skriver Sydsvenskan.

Enligt akutens enhetschef Katinka Holgersson gick möblerna i fikarummet sönder samma dag som de kom. I väntrummet har flera stolar också fallit isär och det har funnits tillfällen när sittplatserna inte räckt till.

- Jag är nöjd med stolarna i sig, de är bra ur hygienaspekt. Men de måste ju hålla att sitta på, säger Katinka Holgersson till tidningen.

Enligt vd:n för det företag som levererat möblerna är förklaringen att den italienska firma som tillverkat sittplatserna — som består av så kallade balksoffor — inte testat materialet tillräckligt. Plastblandningen som används fungerar för vanliga stolar men inte för sofforna på akuten.

- Det är olyckligt att det blivit så här. Vi har slutat att ha den här sofftypen i vårt sortiment, åtminstone tills de testats fullt ut, säger vd:n till tidningen.

TT

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev