Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Akuten återgår i normalläge

Publicerad: 24 januari 2011, 14:40

I eftermiddag ska situationen på akuten på Hallands sjukhus Varberg vara under kontroll igen. Konflikten mellan läkarna och sjukhusledningen är dock inte löst.


Konflikter och arbetsmiljöproblem låg bakom beslutet att reducera verksamheten vid akuten på Hallands sjukhus Varberg under helgen. Sjukhuset sattes i så kallat stabsläge eftersom sjukhusledningen inte ansåg att den kunde garantera säkerheten.

Under dagen har sjukhusdirektör Anders Dybjer fört samtal med Hallands läkarförening och den upprörda stämning som rått på sjukhuset har lugnat ner sig. Läkarbemanningen på akutkliniken har stärkts så pass att verksamheten nu kan bedrivas normalt.

– Det görs stora insatser när det gäller arbetsmiljön på akuten. Vi kommer att ha fortsatta diskussioner om hur vi ska lösa detta. Men det här är ett område där det blossar upp oroligheter gång på gång, säger Anders Dybjer.

En orsak till krisläget är en konflikt mellan sjukhusledningen och läkare på akuten som bottnar i två avvikelser där patienter inte fått läkarbedömning i tid. Händelserna har lex Mariaanmälts. Något som läkarna kritiserar.

Relaterat material

Konflikt bakom stängning

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News