Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Akutläkare ställer inte in möte

Publicerad: 9 mars 2020, 14:51

Arin Malkomian.

Foto: Charlotte Rückl

ARTIKELN HAR UPPDATERATS MED EN NY ARTIKEL OM BESLUT ATT STÄLLA IN.
På onsdag inleds Svensk förening för akutsjukvårds nationella möte för landets akutläkare i Solna. Beslutet att inte ställa in fattades i dag.


Ämnen i artikeln:

Det nya coronavirusetFolkhälsomyndigheten

I helgen väcktes farhågan att händelserna kring det nya coronaviruset skulle göra att mötet skulle ställas in. Men så blir det nu inte.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer. Folkhälsomyndigheten har hittills inte infört några restriktioner mot stora möten, säger Arin Malkomian, ordförande för föreningen.

120–150 deltagare samlas under tre dagar för den nationella konferensen för akutläkare, Sweets 2020. Ingen anmäld har avbokat sig på grund av smittorisk.

– En person har avanmält sig på grund av att hen fått en annan befattning i och med coronautbrottet. Det är inte på grund av smittorisken, säger Arin Malkomian.

Han säger att det egentliga beslutet ligger hos regionerna.

– Vi har våra medlemmars och chefernas stöd i att arrangera Sweets. Det är cheferna i regionerna som beslutar om de ska skicka sina medarbetare på konferensen eller inte.

Ett mejl om Folkhälsomyndighetens restriktioner, att inte delta om man till exempel befunnit sig i Italien, ska skickas ut till konferensens anmälda deltagare under måndagen.

Relaterat material

Akutläkare ställer in konferens

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev