Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Akutvård hotas av strejken

Publicerad: 9 April 2008, 13:43

Det akuta omhändertagandet på sjukhusen kommer att vara det som påverkas mest i Landstinget i Värmland om Vårdförbundets strejk blir verklighet.


Vid en första anblick trodde ledningen för Landstinget i Värmland att det var den planerade operationsverksamheten som skulle drabbas mest av en strejk bland sjuksköterskorna.

Men efter en genomgång med divisionscheferna tror landstingsdirektör Hans Karlsson nu att den akuta vården kommer att få stora problem redan inom några dagar.

- Det får direkta följder i form av hotad patientsäkerhet. Därför måste vi omgående ha en dialog med Vårdförbundet om konsekvenserna av deras varsel, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Landstinget i Värmland påverkar Vårdförbundets varsel vårdplatser i anknytning till den akuta verksamheten. Även akuta laboratorieprov och röntgenundersökningar omfattas.

Landstinget i Värmland är, enligt pressmeddelandet, inte främmande för tanken att söka dispens hos Vårdförbundet eller att tvingas beordra strejkande medarbetare till så kallat skyddsarbete med hänvisning till patientsäkerheten.

Läs samtliga artiklar om Vårdförbundets lönestrid. Klicka här

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev