Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aleris får en miljard i tillskott

Publicerad: 5 februari 2014, 09:01

Vårdkoncernen Aleris får ett tillskott på en miljard kronor från ägaren Investor. Aleris väntas göra bättre ifrån sig inom sjukvården.


Trots tidigare förstärkningar har inte Aleris nått sin fulla potential, sade Investors vd Börje Ekholm när bokslutet presenterades. Med nya pengar i ryggen gör nu Aleris om sin organisation och fortsätter att utveckla sina verksamheter under ledning av koncernchefen Liselott Kilaas, som började sommaren 2013.

Ledningen har också förstärkts med Johan Forsell, en av topparna hos Investor. Johan Forsell var tidigare ansvarig för Investors kärninvesteringar och kommer att vara hos Aleris under 2014.

Verksamheterna vid inom den svenska sjukvården har inte utvecklats som väntat. Det beror bland annat på att det inte blivit så många vårdval inom den specialiserade vården och att närsjukhusen i Stockholm ännu inte fått ta över så många verksamheter.

Omsättningen 2013 i Sverige, Norge och Danmark blev nära sju miljarder kronor och rörelseresultatet före avskrivningar EBITDA blev drygt 300 miljoner kronor.

Investor har skrivit ner Aleris goodwillvärde med 940 miljoner kronor.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev