fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aleris lägger ned i Uppsala

Publicerad: 22 april 2014, 09:38

Vårdkoncernen Aleris stänger vårdcentralen Ingrid Marie i centrala Uppsala.


Den 30 juni är det slut med verksamheten på den lilla vårdcentralen Ingrid Marie, som haft ovanligt generösa öppettider. Det går att komma dit alla dagar om året, mellan 08.00 och 22.00.

– Men det är inte därför vi måste lägga ner. Med de ersättningar vi får från landstinget har det varit svårt att nå ekonomisk bärighet, säger verksamhetschefen Maria Carles, som även är regionansvarig för Aleris primärvård i Uppsala.

Ingrid Marie slog upp portarna den 1 januari 2013, sedan Aleris förlorat driften av Närakuten till Cityakuten AB och Praktikertjänst. Sedan dess har vårdcentralen kommit upp i 2 400 listade patienter och det räcker inte, enligt Marie Carles.

På Ingrid Marie finns det sju fast anställda och redan står det klart att två får andra jobb inom Aleris.

Patienterna kommer att få erbjudande om listning vid andra vårdcentraler i Uppsala. Aleris har ytterligare två vårdcentraler i Uppsala, Nyby och Barncentrum.

Inom Aleris Sjukvård pågår en översyn av verksamheterna, eftersom ägaren Investor inte är nöjd med utvecklingen av sjukvården under 2013 i Sverige. Men enligt pressekreterare Henrik Kennedy är inga ytterligare nedläggningar på gång.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev