söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Allt fler stölder på Västerås sjukhus

Publicerad: 13 juli 2016, 12:13

Antalet stölder på sjukhuset har nästan tredubblats. Landstingets säkerhetsstrateg vill nu uppmärksamma personal på att obehöriga kan röra sig på avdelningar.

Ämnen i artikeln:

Västmanlands sjukhus Västerås

– Personer har varit inne på avdelningarna fast de inte har haft där att göra och jag ville se om antalet stölder har ökar, säger Hans Löhman, landstingets säkerhetsstrateg, till Dagens Medicin.

Därför begärde han ut statistik från polisen och det visade sig att det skett 48 stölder det första halvåret i år. Det ska jämföras med 17 stölder samma period förra året.

Han påpekar att sammanställningen gäller stölder som anmälts på hela sjukhusområdet, både sådana som är anmälts av privatpersoner och av verksamheter.

– De flesta fallen har rört verksamheter. Bland annat har datorer anmälts försvunna.

Vad gör ni för att minska risken för fler stölder?

– Vi har uppmärksammat våra ordningsvakter på det här, sedan får vi naturligtvis analysera vad detta beror på och om det är en konstant ökning eller en tillfällig. Det är också viktigt för oss att upplysa våra avdelningar och mottagningar om att det här problemet finns och att både patienter och personal ska veta att de kan kontakta sjukhusets vakter om de ser något misstänkt.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev