Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Althin kritiserar läkarkåren

Publicerad: 10 mars 2009, 13:32

Advokaten Peter Althin går nu till kraftigt angrepp på läkarkåren som han tycker fokuserar för mycket på sig själv i debatten om den dråpanklagade läkaren.


Föräldrarna till spädbarnet i fallet med den dråpmisstänkta läkaren är frustrerade över den uppblossade striden mellan läkarkåren och juristerna, uppger TT.

De förstår inte varför det uppstått en debatt om åklagarens agerande, en diskussion som blivit allt mer inflammerad och tappat fokus på det som målet gäller.

– Föräldrarna tycker att det är frustrerande att det pågår en diskussion som ligger på sidan om det de vill ha svar på, nämligen varför deras flicka fick en överdos och vem som är ansvarig för detta, säger Peter Althin, som är föräldrarnas ombud, till TT.

Han är förvånad över läkarnas agerande och är kritisk mot att så många anklagar åklagaren. Han anser att folk inte vet vad fallet handlar om.

– Debatten har kantrat. Man glömmer att det är tingsrätten som häktade läkaren. Här diskuteras också smärtlindring vid livets slut, men om detta finns egentligen inga delade åsikter om. Det man ska diskutera är grunden för åklagarens beslut att agera mot läkaren, fortsätter Peter Althin.

Han har tagit del av materialet och stöder åklagarens beslut att begära kvinnan häktad.

– Hon har inte agerat fel, säger han och frågar sig:

– Varför är läkarkåren så lite intresserad av patienternas oro, utan nästan bara fokuserad på sig själv.

Relaterat material

Nya uppgifter: Preparat i kroppen var inte journalfört

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev