Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ambeas nye vd lovar längre liv

Publicerad: 16 december 2011, 10:12

Efter de senaste månadernas turbulens tillsätter Ambea Group som äger Carema nu en ny vd. Han heter Fredrik Gren och hämtas från matbranschen.


Under de senaste månaderna har Carema fått stor negativ uppmärksamhet för förhållandena vid företagets äldreboenden. Företagets företrädare har försökt parera kritiken genom att tala om att de vill bygga upp en kvalitetskultur.

Den nyutsedde vd:n Fredrik Gren använder samma språk när han kommenterar sitt nya jobb som vd för Ambea, Nordens största vård- och omsorgsföretag och ägare till Carema.

– Vård och omsorg är en central del i ett välfärdssamhälle och påverkar många människor. Jag är stolt och förväntansfull inför utmaningen att tillsammans med alla våra professionella medarbetare leda ett företag vars syfte det är att hjälpa människor att leva ett längre och friskare liv, säger han i ett pressmeddelande.

Fredrik Gren har en bakgrund som konsult och ekonomidirektör på Sveriges Television. Senast har han varit vd på mat- och restaurangutrustningsföretaget Menigo Foodservices.

Ambea Groups nuvarande vd Matti Berendahl degraderas till vice vd och ska främst jobba med det finländska vårdföretaget Mehiläinen.

SIMON ROTHELIUS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev