Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ambulans hade svårt hitta rätt

Publicerad: 9 Juni 2008, 13:32

En svårt hjärtsjuk patient fick i går vänta en timme innan ambulans kom till platsen. Orsaken var att adressen inte var inlagd i ambulansens GPS-system.


Händelsen inträffade i ett sommarstugeområde i Hällestad, utanför Finspång.

I området finns ett antal relativt nya gatuadresser, och anledningen till att ambulansen inte kunde hitta rätt är att Finspångs kommun ännu inte har uppdaterat det GPS-system som ambulansen använder med de nya adresserna. Det rapporterar Norrköpings Tidningar.

De boende i området där incidenten inträffade riktar nu kritik mot såväl kommunen som Vägverket för att navigationssystemen inte är uppdaterade. Men på Vägverket ställer man sig oförstående till kritiken.

– Det förefaller vara lite märkligt tycker jag att ambulansen inte har resurser så att de hittar till det stället ändå, säger Lennart Öberg, trafikingenjör på Vägverket, till Norrköpings Tidningar.

Tillsvidare har ambulanserna försetts med kartor över de områden som navigationssystemet inte täcker in. Kartorna är dock en tillfällig lösning och målsättningen är att samtliga nya adresser snart ska finnas i GPS-systemet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev