Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ambulansanställd stal morfin

Publicerad: 16 november 2007, 14:37

En anställd vid ambulansen i Landstinget Gävleborg har gripits misstänkt för narkotikabrott. Enligt landstinget har han stulit upp emot 1 000 doser morfin.


Det var när Apoteket genomförde en rutinmässig avstämning i förra veckan som det upptäcktes att någonting var fel. Avstämningen visade en förhöjd morfinförbrukning i ett specifikt ambulansområde i södra Hälsingland.

Apoteket kontaktade ambulanschefen i Gävleborg och en inventering av läkemedelsförråden genomfördes. Inventeringen visade att betydligt mer morfin kvitterats ut än vad som faktiskt förbrukats.

Genom att kontrollera vilka anställda som haft tillgång till de olika läkemedelsförråden då morfinet kvitterats ut kunde den nu misstänkta ringas in. Vid en konfrontation med uppgifterna erkände mannen att han stulit och nyttjat morfinet.

– Vi är alla chockade och förvånade. Stölderna har skett i små omgångar och har därför varit svåra att upptäcka, säger Peter Bergh, verksamhetschef för Ambulans Gävleborg, i ett pressmeddelande.

En genomgång av de patienter som den anställda arbetat med visar, enligt Landstinget Gävleborg, inga brister i vården av de patienter som den anställda arbetat med.

– Det känns bra att våra patienter inte verkar ha drabbats, men det minskar inte allvaret i situationen, säger Peter Bergh.

Den anställda mannen greps av polis i måndags och en utredning om grovt narkotikabrott och stöld har inletts.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News