Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ambulanspersonal gör succé med dansbattle

Publicerad: 5 Mars 2018, 13:08

Kul på jobbet? Japp! I ambulanssjukvården i Sörmland har det ”dansbattlats” på fria stunder.


Länk till innehåll

Det började med att kollegerna Johanna Zetterberg och Annika Eriksson, ambulanssjuksköterskor i Eskilstuna, utmanades av Larmcentralen att lägga upp dansklipp de gjort när de jobbade dygn.

– Det blev hajp och kom både i radions P4 och i Expressen, berättar kollegan Hanna Stenman, även hon ambulanssjuksköterska, normalt i Eskilstuna.

Personalen på Larmcentralen returnerade aldrig dansuppvisningen. Men under ett extrapass i Strängnäs beslöt sig Hanna Stenman och kollegan ambulanssjukvårdaren Pierre Strand att ta upp handsken.

– Vi jobbade på en passning i Kjula och jag tänkte att vi från Strängnäs skulle kontra med Rolandz Fuldans, i Melodifestivalen.

Eskilstunagänget nappade direkt på utmaningen och fick med sig verksamhetschefen Jörgen Lifvakt som hjärtmassör och Anders Rösler, ambulanssjukvårdare och hjärtlungräddningsinstruktör, som patient, i ytterligare ett klipp, en HLR-dans till tonerna av Stayin’ Alive – som ju har precis rätt rytm för hjärtlungräddning.

Ni verkar ha det kul på jobbet?

– Ja vi är en bra arbetsgrupp som har kul tillsammans men danserna har ju gjorts på vår lediga tid och tar ingen tid från patienterna, säger Hanna Stenman.

Har ni fått några negativa reaktioner?

– Nej, absolut inte. Vår ledning säger att all publicitet är bra publicitet och att det är bra att visa att man har roligt tillsammans på jobbet – det kan ju leda till nya kolleger på sikt.

Larmcentralens dansvideo har fortfarande inte synts till.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev