Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ambulanspersonal hjälper SOS

Publicerad: 5 september 2013, 08:01

Akuthjälpen från Åre tränar SOS Alarm på hjärt-lungräddning. Samtliga 900 anställda genomgår utbildning och ska vara klara i vår.


Den operativa SOS-personalen är redan utbildad i hjärt-lungräddning med hjärtstartare, DHLR, men för att höja säkerheten på arbetsplatserna har SOS Alarm köpt in 20 nya hjärtstartare och satsar ännu mer på utbildning. Nu får även den administrativa personalen vara med i utbildningen. SOS- operatörerna instruerar i DHLR, som en del i det vardagliga jobbet.

– SOS- operatörers situation är komplex och man utsätts ofta för stressade patienter telefon och då är det viktigt att träna HLR regelbundet för att kunna ge bra råd och instruktioner, säger Niclas Brissman, VD och ägare av Akuthjälpen.

Niclas Brissman berättar att SOS alarm kommer att gå djupare in i DHLR genom att träna mer. De ska kunna hjälpa varandra på arbetsplatserna och bli ännu bättre på att vägleda över telefon.

SOS Alarm har haft som kvalitetskrav att alla som instruerar dem ska vara ambulanspersonal med erfarenhet av hjärtstopp i yrket. Utbildarna är erfaren ambulanspersonal från företaget Akuthjälpen.

När utbildningen är klar får SOS Alarm utmärkelsen Hjärtsäker zon av Hjärt-lungfonden.

JOHAN GERLE

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev