Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ambulanspersonal i Linköping trötta på spyor och blodlukt

Publicerad: 30 April 2010, 14:09

Ambulanspersonal i Linköping trötta på spyor och blodlukt

Foto: Akuten vid Universitets-sjukhuset i Linköping.

Spyor, avgaser, blod och urin. Nu har personalen tröttnat på den smutsiga ambulanshallen vid Universitetssjukhuset i Linköping.


Skyddsombuden Peter Hermansson och Michael Thörnström har vänt sig till Arbetsmiljöverket och begärt en inspektion av ambulanshallen, rapporterar TV4 Linköping. Tidigare har de uppvaktat både arbetsgivaren Falck Ambulans och Landstinget i Östergötland, men utan resultat.

– Golv, väggar och tak är riktigt skitiga. Asfaltsgolvet går inte att hålla rent, här luktar ofta illa. Patienter och ambulanspersonal klagar, säger Peter Hermansson till Östgöta Correspondenten.

Fläckar från spyor, blod och urin som inte går att tvätta bort är inte det enda problemet. Ambulanshallen är också kall och saknar tillräckligt med eluttag till ambulanserna.

Asghar Farahani, verksamhetschef för akutkliniken på sjukhuset, är väl medveten om situationen.

– Det är förfärligt. Vi måste komma fram till en lösning snart. Jag har jobbat med det här problemet sedan jag tillträdde som verksamhetschef för akuten förra året, men det går trögt i landstinget vet du, säger han till Östgöta Correspondenten.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev