måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ambulanspersonal misshandlad

Publicerad: 28 december 2015, 07:25

Tidigt på måndagsmorgonen larmades en ambulans till en adress i Huddinge söder om Stockholm.


– Det stod några ungdomar på kanten och en hoppade ut framför ambulansen, som åkte med blåljus, och hoppade tillbaka precis i sista sekund, säger Eva Nilsson, presstalesman vid polisen i Stockholm, till TT.

Ambulansen fullföljde uppdraget, ingen patient behövde transporteras. När ambulansen lämnade området samma väg hoppade en yngling åter ut framför ambulansen.

– De stannande för att prata med ungdomarna och då blev en ur personalen slagen med ett tillhygge, något påkaktigt, och sen sprang de från platsen, säger Eva Nilsson.

Personen blev lindrigt skadad. I närområdet greps en pojke under 15 år, och han misstänks nu för våld mot tjänsteman. Fler personer kan komma att gripas.

Sjukvårdslandstingsråd Marie Ljungberg Schött (M) är upprörd över misshandeln.

Det är en ny situation när man väljer att använda tillhygge och gå in i närstrid med ambulanspersonal, säger hon till TT.

Hon vill nu kalla till ett möte med inrikesminister Anders Ygeman (S) för att försöka komma fram till hur arbetsmiljön för bland annat ambulanspersonal ska kunna förbättras.

- Det kan vara att hitta nya arbetssätt, och kanske längre strafftider om man ger sig på personal som arbetar på det här sättet, säger hon.

Även fler poliser behövs, enligt Marie Ljungberg Schött.

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev