Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ambulanspersonal stängs av

Publicerad: 25 mars 2013, 14:50

Två ambulansanställda i Gävle har tagits ur tjänst efter att en pojke som hoppat från en byggnad inte fick åka med i ambulansen.


Enligt polisens rapportering av händelseförloppet ska anledningen ha varit att pojken var flykting. Efter att polis på plats hade försökt få ambulanspersonalen att ta med pojken i ambulansen, slutade det med att polisen i stället tog med pojken till akutmottagningen.

En av de ambulansanställda ska även ha lagt sig i polisens arbete medan dessa försökte förhandla med pojken som satt i ett fönster och hotade att hoppa.

Under en presskonferens kom det dessutom fram att patientens journal saknar medicinska bedömningar, mätvärden eller annan information om vad som hänt.

– Den här typen av händelse är inte representativ för verksamheten i stort. Men en sådan här situation är en för mycket”, sade Helena Björkman, divisionschef för division Operation i Landstinget Gävleborg, på en presskonferens som Arbetarbladet rapporterat från.

Nu ska händelsen utredas i tre olika delar, där man bland annat ska titta på varför det inte gjordes någon avvikelserapportering och hur man interagerar med till exempel polis.

De två ambulansanställda, varav en hade det medicinska ansvaret, har stängts av med lön. Ingen av dem kommer att ha några arbetsuppgifter under tiden.

Relaterat material

Händelse med flyktingpojke utreds i Gävle

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev