Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ambulanspersonal utsatt för pistolhot

Publicerad: 23 januari 2019, 11:03

Foto: Mostphotos

En ambulans i Region Västmanland lockades i förra veckan ut på ett falskt larm som slutade med ett draget vapen och en stulen läkemedelsväska.


Ämnen i artikeln:

Region VästmanlandAmbulanssjukvårdHjärtinfarkt

Det var förra fredagskvällen som ambulanspersonal åkte ut på uppdrag till Kungsör efter att en person ringt och uppgett att dennes mamma drabbats av en hjärtinfarkt, skriver Arboga Tidning.

Det visade sig dock inte finnas någon sanning i påståendet och väl på plats vid adressen konfronterades vårdgivarna i stället av en svartklädd man med pistol. Genom att rikta pistolen mot personalen lyckades han få med sig en läkemedelsväska innan han lämnade platsen.

Flera polispatruller ryckte ut för att söka efter den misstänkte gärningsmannen, men utan resultat. Enligt polisen ska ingen ha kommit till fysisk skada av händelsen, som rubriceras som grovt rån, uppger Arboga Tidning.

När ett larm från SOS Alarm kom in dagen efter från samma område var ambulanspersonalen på sin vakt och tillkallade polispatruller för assistans vid platsen, men den här gången visade det sig att larmet var äkta.

Relaterat material

Ambulansfack vill ha militärutrustning

Sabotage mot blåljuspersonal ska kunna ge livstid

ADAM WENELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev