Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Amerikanska män skippar tvålen efter toabesök

Publicerad: 18 september 2007, 12:27

Så mycket som var tredje amerikansk man tvättar inte händerna efter att ha gått på en offentlig toalett. Bland kvinnorna är renligheten betydligt bättre.


Det är nyhetsbyrån AP som rapporterar om studien som bygger på mer än 6 000 observationer gjorda av  toaspioner  i fyra stora amerikanska städer.

Resultatet är nedslående, åtminstone för den som tror att män är ett renligt släkte. Medan hela 90 procent av kvinnorna tvättar sina händer efter att ha använt offentliga toaletter var det bara två av tre män som stannade till vid handfatet.

Allra snuskigast var männen som besökte Turner Field Baseball Stadium i Atlanta. Där var det bara drygt hälften av männen, 57 procent, som tvättade händerna. De kvinnliga baseballsupportrarna var mer måna om sin handhygien och nästan alla, 95 procent, tvättade sig.

Resultatet av undersökningen rapporterades vid ett möte för smittskyddsläkare i Chicago. En jämförelse med en liknande studie som genomfördes 2005 visar att andelen amerikaner som tvättar sina händer efter att ha besökt en offentlig toalett faller.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News