Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anders Knape ny ordförande för <BR>Sveriges Kommuner och Landsting

Publicerad: 7 Februari 2007, 16:09

Anders Knape (m), andre vice ordförande i Svenska kommunförbundet, blir ny ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting i mars. Det står klart sedan moderaternas valberedning enhälligt har nominerat Anders Knape till ordförande.


- Anders Knape har lång politisk erfarenhet, han har aktivt varit med att forma det nya förbundet och han har ett bra upparbetat samarbete med de andra borgerliga partierna, motiverar Billy Östh, sekreterare i m:s valberedning nominineringen.

Eftersom m är det största partiet i det borgerliga blocket har m, fp, kd och c enats om att m ska besätta ordförandeposten i Sveriges Kommuner och Landsting.

Anders Knape är oppositionsråd i Karlstad och sitter sedan sju år i Kommunförbundets presidium.  När Dagens Medicin i nr 1-3/07 rankade Sveriges 100 mäktigaste makthavare i sjukvården klev Anders Knape in på 19:e plats, just med tanke på att han var tippad som blivande ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting.

Det gemensamma förbundet Sveriges Kommuner och Landstinget bildas vid en valkongress 27 mars, samtidigt som Landstingsförbundet och Kommunförbundet begravs.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev