Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anestesiläkare i Gävleborg i upprop för avsatta chefer

Publicerad: 10 november 2008, 14:34

I ett öppet brev till den politiska landstingsledningen i Gävleborg uttrycker ett 30-tal narkosläkare vid länskliniken allvarlig kritik mot avsättningen av två chefer.


Inom loppet av två veckor har narkosläkarna i Gävleborg fått se hur både divisionschefen för operation, Gunnar Jansson, och verksamhetschefen för anestesin, Kjell Karlsson, avsatts.

Orsaken till de två chefsbytena är oenighet om hur ekonomin ska hanteras, enligt den nye divisionschefen för operation, Kjell Norman.

Narkosläkarna anser att avsättningarna har gjorts på felaktiga grunder och känner djup oro över att ha förlorat uppskattade och kunniga chefer.

Landstingsdirektören har, genom chefsbytena, bidragit till att ”försämra möjligheten att bygga upp en väl fungerande division, med en ekonomi i balans”, skriver anestesiläkarna i sitt brev som de adresserat till Landstingets Gävleborgs politiska ledning.

Överläkaren Leif Molinder säger till Sveriges Radio Gävleborg att det nu finns en förtroendeklyfta mellan läkarna och de höga tjänstemännen:

– Organisationen är omgiven av ja-sägare. Historiskt vet vi att en sådan organisation kommer att gå under, säger Leif Molinder.

Relaterat material

Verksamhetschef i Gävle får sluta – höll inte budgeten

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev