Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anmäld röntgensjuksköterska fick nytt jobb

Publicerad: 25 augusti 2017, 08:29

Trots att röntgensjuksköterskan utretts för en otillbörlig patientkontakt och anställningen avslutats fick hen nytt jobb – i samma landsting.


Röntgensjuksköterskan, som studerar till sjuksköterska, hade tidigare ett timvikariat som undersköterska vid en psykitrisk klinik i Mellansverige. Under sin tid vid kliniken uppdagades att hen haft otillbörlig kontakt med en av patienterna. Enligt landstingets utredning ska det ha handlat om kontakt via apparna Snapchat och Tinder vilken ska ha innefattat bilder av sexuell karaktär.

Sedan kontakten avslöjats avslutades röntgensjuksköterskans anställning vid kliniken men nu rapporterar alltså flera lokala medier att hen fick en ny anställning under sommaren i samma landsting. Anmälan om att röntgensjuksköterskan skulle vara en potentiell fara för patientsäkerheten inkom till Inspektionen för vård omsorg, Ivo, den 18 augusti i år och polisanmälan ska ha lämnats in först i måndags, enligt Sveriges Radio Örebro. Röntgensjuksköterskan arbetade sin sista dag vid den psykiatriska kliniken i januari 2017 och ansvariga medger att landstinget brustit även här och att anmälan borde ha gjorts tidigare.

Enligt uppgifter till Dagens Medicin är röntgensjuksköterskan i nuläget även häktad på sannolika skäl misstänkt för ett grovt sexualbrott. Brottet ska inte ha något direkt samband med röntgensjuksköterskans arbete och hen nekar till anklagelserna.

Relaterat material

Röntgensjuksköterska anmäls som patientfarlig

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News