Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ännu fler operationer ställs in i Uppsala

Publicerad: 16 oktober 2019, 08:56

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

All planerad slutenvård och alla planerade operationer ställs in vid Akademiska sjukhuset även under torsdag och fredag. Undantag kommer att göras för medicinskt angelägna operationer.

Ämnen i artikeln:

LeveranskrisenRegion Uppsala

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


För drygt en vecka sedan, förra fredagen, började Akademiska sjukhuset i Uppsala att ställa in den planerade slutenvården samt alla planerade operationer. Detta till följd av att den nya leverantören Apotekstjänst AB inte kunnat leverera sjukvårdsmateriel som avtalat.

Till en början meddelade Apotekstjänst att leveranserna skulle vara igång i början på den här veckan. Men efter helgen hade leveransproblemen eskalerat, och sjukhuset beslutade sig för att ställa in alla operationer fram till på torsdag. Detta eftersom företaget trodde att leveranserna skulle fungera som vanligt i dag, onsdag.

Vid tiotiden på onsdagen meddelade Akademiska sjukhuset via ett pressmeddelande att alla operationer och all slutenvård kommer att ställas in även under torsdagen och fredagen.

– Vi arbetar intensivt med att få försörjningen av sjukvårdsmaterial att fungera och vi undersöker alternativa lösningar. Vi har i nuläget ingen prognos för när problemen ska vara helt lösta, säger Göran Günther, chefläkare vid Akademiska sjukhuset.

Det är i nuläget oklart hur många operationer som kommer att ställas in under torsdagen och fredagen.

Här kan du läsa alla artiklar om leveranskrisen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev